ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB ZAGREB

info@zkk-zagreb.hr

ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB ZAGREB

ZAGREB POBIJEDIO ŠIBENIK

U 2.kolu prve ženske košarkaške lige Žkk Zagreb je u ŠSD Trnsko ugostio Žkk Šibenik.

Utakmicu Zagrebašice otvaraju s 5:0 te vodstvo do kraja utakmice ne puštaju. Prva četvrtina završava s 22:14  prednošću domaćina. No Šibenčanke se bude u drugoj četvrtini te dižu razinu obrane, a preko raspoženih Marin,Chiabov i Mihić finiširaju napade te se na odmor odlazi s rezultatom 35:28.

 

U drugo poluvrijeme Šibenčanke ulaze puno odlučnije te dolaze na samo 3 poena zaostatka, no to će se na kraju pokazati najmanjom razlikom jer tada domaćini preko napadački raspoloženih Jurić,Rezo i Škare grade razliku i semafor na kraju treće četvrtine pokazuje 61:43 za Zagreb.

Do kraja susreta Zagrebašice ne puštaju prednost, a trener Simon priliku daje igračicama s manjom minutažom.

Zagreb je upisao svoju drugu pobjedu u 2 kola lige rezultatom 77:55.

Kod domaćina je najefikasnija bila Anja Škara s 15 poena, a pratile su ju kapetnica Jurić s 12, Mamić 11 i Blaženka Rezo s 10 uz veliku agresivnost u obrani i čak 5 ukradenih lopti, dok je Plavljanin imala najviše asista na utakmici - 10.

Kod Šibenika Mia Vukšić bila je najbolji strijelac s 14 poena te Mihić s 13.

 

Trener Šibenika: Stipe Bralić "Pobijedila je bolja iskusnija i utreniranija ekipa.Mi imamo velikih problema, igramo sa velikim brojem kadetkinja i juniorki dok nam 3 seniorske igračice igraju samo utakmice, a ne participiraju u treningu i to je jasno vidljivo kako u fizičkoj spremi tako i u kombinatorici."

Trener Zagreb Gjuro Simon:"Utakmica koju smo kontrolirali od prve minute. Apsolutno zaslužena pobjeda. Potencijal ove ekipe još zapravo ni sami ne znamo jer ni jedna od ovih igračica još nije na svom maksimumu. Nadam se samo da će nas ozlijede mimoići i da svakom slijedećom utakmicom pokažemo košarkaški bolju igru."

Blaženka Rezo:"Kada smo ušle na teren mislile smo samo na pobjedu. Bile smo koncentrirane od samog početka - nije bilo padova i serijskih grešaka. Jako sam zadovoljna zalaganjem ove ekipe i mislim da možemo puno toga postići u prvoj ligi."

 

 

 

Link sa utakmice Zagreb: Šibenik

https://www.youtube.com/watch?v=78D8IhrPbB4

 

KONTAKT:

Ž.K.K. ZAGREB
Gustava Krkleca 23
10000 Zagreb
OIB: 53587250143

INFORMACIJE:

Predsjednik:
Željko Gredičak
091 3882 822


Sportski direktor:
Gjuro Simon
091 3212 784


Tajnik:
Kristijan Jagatić
098 621 125
info@zkk-zagreb.hr