ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB ZAGREB

info@zkk-zagreb.hr

ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB ZAGREB

NOVA POBJEDA KOD KUĆE

Zagreb – Brod na Savi 73:44

U 8.kolu dočekali smo ekipu Brod na Savi s velikom željom da nam teren u Trnskom i dalje ostane neporažen.

       

 

 

 

 

 

 

 

 

Zagreb je dobro otvorio utakmicu, ali se Brod vrlo brzo vratio u igru te bio blizu izjednačenja do poluvremena.

U drugom djelu trener Simon na teren šalje pomlađenu ekipu Zagreba koja s agresivnom obranom i s agresijom u skoku privodi utakmicu kraju i ostvaruje visoku pobjedu. Priliku trenera odlično su iskoristile Nika Čić i Marija Soldo.

 

 

Igračica Zagreba Marijana Mamić postigla je double double učinak s 13 poena i 12 skokova, a četiri su igračica imale po 11 poena: Matilda Sorić, Nika Čić, Marija Soldo i Sara Plavljanin koja se pokazala i kao najeefikasnija igračica sa 7 skokova, 6 asistencija i 6 osvojenih lopti.

Trener Zagreba, Gjuro Simon: "Pobjeda koju smo ostvarili odgovornom igrom u drugom poluvremenu. Drago mi je da sam mogao rotirati svih 12 igračica. Igračice sa klupe su ovu utakmicu odradile bolje od, nominalno, naših glavnih igračica."

Igračica Zagreba, Marija Soldo: "Drago mi je da smo mi, mlađe cure, dobile priliku i dobro smo ju iskoristile. Utakmica je jako dobro prošla, jako smo dobro igrale. Iako je na početku bilo gusto, na kraju smo opravdano pobijedile i zadovoljna sam."

Trener Broda na Savi, Dražen Rimarčuk : "Odlično prvo poluvrijeme za ovako mladu ekipu koja je uspjela parirati energijom i zalaganjem prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu sigurno je da smo uski u rotaciji, da smo mladi,neiskusni i da je protivnik podigao intenzitet igre. Izgubili smo Josipović zbog osobnih pogrešaka i pokazali smo ono drugo lice koje ne želimo da bude toliko vodiljivo,a to je da nas ekipa "nadtrči" i "nadskače".

Igračica Broda na Savi, Mihaela Lazić: "Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta dobro i smanjili smo broj grešaka na minimum. Ali u drugom poluvremenu ostale smo bez snage i prvi centar nam je izašao s 5 faula gdje smo izgubili skok. Mislim da je to na kraju presudilo."

U idućem kolu, 9.12. , čeka nas teško gostovanje u Puli koje će pokazati kako se nosimo s favoriziranim ekipama.

KONTAKT:

Ž.K.K. ZAGREB
Gustava Krkleca 23
10000 Zagreb
OIB: 53587250143

INFORMACIJE:

Predsjednik:
Željko Gredičak
091 3882 822


Sportski direktor:
Gjuro Simon
091 3212 784


Tajnik:
Kristijan Jagatić
098 621 125
info@zkk-zagreb.hr