ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB ZAGREB

info@zkk-zagreb.hr

ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB ZAGREB

NA POGON JURIĆ-ŠKARA DO NOVE POBJEDE

U 11. kolu, ujedno i posljednjem ove godine, u goste nam je došao ŽKK Podravac Gigant iz Virja.

Naše djevojke preopušteno su ušle u utakmicu te su, dobro popunjenoj tribini dvorane Trnsko, odlučile priuštiti pravo trganje živaca.

 

 

Naime, utakmicu s malo poena i puno pogrešaka te brzih,ishitrenih reakcija nismo često gledali kad su u pitanju naše curke, no sinoć se upravo to dogodilo. Nije bilo teško ekipi Podravca sa takvim Zagrebašicama držati egal utakmicu te na odmor odlaze s košem prednosti.(23:25)

 

 

U treću četvrtinu Zagrebašice predvođene iskusnim dvojcem Jurić-Škara pronalaze glavu i rep igre te se s kolektivno boljom obranom ekipa Zagreba uspijeva odvojiti na par koševa prednosti,no ne zadugo. Ekipa Podravca nije bila nimalo laka za slomiti te i treću četvrtinu završavaju vodstvom (38:39).

Pet minuta do kraja utakmice semafor pokazuje 44:44. Ubacivši u višu brzinu Zagrebašice konačno uspijevaju prelomiti Podravac te do kraja susreta samo grade razliku do konačnih 55:46 i tako dolaze do nove domaće pobjede.

Podravac nije našao rješenje za iskusni dvojac Jurić-Škara te su one Zagreb povele u novu pobjedu. Antonija Jurić s 13 poena, 8 skokova, 6 asistencija i 6 ukradenih lopti bila je prvo ime susreta kao i raspoložena Anja Škara s 14 poena i 7 skokova.

 

Antonija Jurić, kapetanica Zagreba: "Utakmica je bila jako teška. Virje je pružilo jako dobar otpor, egal je bio cijelu utakmicu.Na kraju smo u zadnjoj četvrtini uspjele preokrenuti rezultat. Falilo nam je par igračica i nismo danas bili pravi kao i zadnjih par utakmica. Međutim, izvukle smo pobjedu i to je najbitnije - bodovi se pišu."

 

 

Kompletnu statistiku pogledajte OVDJE.

Gjuro Simon, trener Zagreba: "Najteže je igrati utkamicu koju si pobjedio u glavi već prije mjesec dana što se na nekim mojim igračicama vidjelo. Jednostavno su danas na utakmicu došle samo tijelom,a ne i glavom. Iščupali smo pobjedu, čak mislim, nezasluženo. Možda bi za nas bilo bolje da smo izgubili, da nas malo spusti na zemlju."

Ivica Molnar: "Šteta što nismo dobili ovu utakmicu. Bili smo favoriziranom Zagrebu ravnopravni takmac, ali njihovo iskustvo je presudilo spram naše mladosti. Čestitam domaćoj ekipi na pobjedi, a nama na borbenosti i zalaganju."

 

Bila je ovo posljednja utakmica u 2018. godini te Vam ovim putem želimo sve najbolje za nadolazeće blagdane! 🙂

 

KONTAKT:

Ž.K.K. ZAGREB
Gustava Krkleca 23
10000 Zagreb
OIB: 53587250143

INFORMACIJE:

Predsjednik:
Željko Gredičak
091 3882 822


Sportski direktor:
Gjuro Simon
091 3212 784


Tajnik:
Kristijan Jagatić
098 621 125
info@zkk-zagreb.hr